OMG

Italiaanse Locatelli schuift ook met flesjes, UEFA waarschuwt voor boetes

foto: UEFA
  1. Newschevron right
  2. Italiaanse Locatelli schuift ook met flesjes, UEFA waarschuwt voor boetes

Na Cristiano Ronaldo en Paul Pogba heeft ook de Italiaanse speler Manuel Locatelli zitten schuiven met flesjes tijdens een EK-persconferentie. Hoewel het bij hem meer om een grapje lijkt te gaan - hij schuift de colaflesjes slechts een paar centimeter opzij - heeft de UEFA gewaarschuwd dat voetbalbonden een boete kunnen krijgen wanneer spelers met de producten van sponsoren knoeien. Dat meldt de BBC.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herinnering

Begin deze week ging er een fragment van Cristiano Ronaldo rond waarin te zien was dat hij tijdens de persconferentie van maandag demonstratief de twee Coca-Colaflesjes uit beeld haalde en daarvoor in de plaats een flesje water omhoog hield. Paul Pogba haalde een dag later een flesje Heineken van tafel. UEFA heeft nu aan de deelnemende teams benadrukt hoe belangrijk de (inkomsten van) sponsordeals zijn voor het toernooi:

"UEFA heeft de deelnemende teams eraan herinnerd dat partnerschappen een integraal onderdeel zijn van het toernooi en van de ontwikkeling van voetbal in heel Europa, inclusief dat voor vrouwen en jongeren."

Geen directe boetes voor spelers

Toernooidirecteur Martin Kallen heeft gezegd dat spelers door hun federaties contractueel verplicht zijn "de toernooireglementen te volgen", aldus BBC. Doen ze dat niet, dan kunnen er disciplinaire maatregelen volgen.

Wel maakte hij duidelijk dat spelers zelf niet beboet zullen worden, maar dat die maatregelen gelden voor de nationale voetbalbonden. "We beboeten als UEFA nooit rechtstreeks spelers. We zullen dit altijd doen via de deelnemende nationale bond en dan kunnen zij kijken of ze het doorzetten naar de speler."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie