Naar homepage
Video

De Achterhoede: de familie van Ryan Gravenberch vertelt waarom ze trots op hem zijn

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. De Achterhoede: de familie van Ryan Gravenberch vertelt waarom ze trots op hem zijn

Eerder dit jaar verkoos de technische staf van Ajax Ryan Gravenberch tot Talent van het Jaar. Hij is de jongste debutant en jongste doelpuntmaker bij Ajax ooit en maakte in maart zijn debuut bij het Nederlands elftal. Het is overduidelijk dat de kersverse middenvelder mensen om zich heen heeft die zijn talent koesteren, maar wie staan er precies achter dit ongekend grote talent? Wie behoort er tot zijn achterhoede tijdens het EK 2020?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trots

In de eerste aflevering van de nieuwe FunX-serie De Achterhoede ging FunX-reporter Laila op bezoek bij de familie van Ryan tijdens de wedstrijd Nederland - Oekraïne. Voordat de wedstrijd begon, kwamen verschillende familieleden van Ryan, waaronder zijn ouders, broer en oma, aan het woord en vertelden ze allemaal hoe trots ze op hem zijn, maar ook hoe de talentvolle middenvelder als persoon in elkaar steekt.

Zo vertelt zijn broer Danzell dat Ryan best eigenwijs kan zijn. "Hij heeft best wel een eigen wil. Ik kan twaalf keer tegen Ryan zeggen dat hij dit of dat anders moet aanpakken, maar de dertiende keer doet hij nog steeds wat hij wil. Negen van de tien keer komt het nog goed ook, dus dan kan ik al helemaal niks zeggen. Toch siert dat hem ook wel."

Even wennen

Voor de ouders van Ryan is het nog steeds even wennen om hun jongste zoon zo in de spotlight te zien staan. Zo vertelt zijn moeder lachend dat ze zichzelf soms nog even moet knijpen. "Ik vind het soms wel raar. Thuis zit hij gewoon bij me op de bank en even later zie ik hem op tv. Voor mij is dat nog steeds even wennen. M'n baby is opeens een man en dat is heel raar om mee te maken."

Ryans vader is vooral verbaasd om te zien hoe snel hij grote stappen maakt in zijn carrière. "Op zijn zestiende maakte hij zijn debuut bij Jong Ajax, vervolgens zit hij bij Jong Oranje en daarna neemt hij ook deel aan de Champions League. Het volgt elkaar zo snel op dat je niet eens de tijd krijgt om dit allemaal te verwerken." Desondanks kijkt zijn vader vol trots naar de stappen die Ryan heeft gezet en vindt hij het "geweldig om dit allemaal mee te maken".

Ster advertentie
Ster advertentie