Video

Ta Joela: "Ik probeer voor mijn broertjes niet het foute pad op te gaan"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Ta Joela: "Ik probeer voor mijn broertjes niet het foute pad op te gaan"

Soms is het tijd om even op de reset-knop te drukken. Daarom gaan Ouassima en Youssef in de RESET-podcast onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek met Nisrina, Ta Joela, Delany en Fresku over hoe zij het afgelopen jaar beleefden. In de tweede aflevering kletsen ze over de wijze lessen die zij meekregen van hun ouders en het belang van goede familiebanden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verantwoordelijk

Het gesprek start met een vraag van Youssef: "Zijn jullie een keer op een punt beland dat je je werk niet meer voor jezelf deed, maar voor anderen?" Nisrina herkent dit wel: "Naast het feit dat je het doet voor je familie, is het ook iets wat je doet voor de mensen die naar je opkijken."

Delany voelt ook dat ze een bepaald beeld moet ophouden tegenover haar fans: "Ik heb wel het idee dat mensen mij echt zien als een strijder, dus ik heb wel het idee dat ik dat vast moet blijven houden." Daarnaast wil ze graag een steun zijn voor de mensen die zich kunnen herkennen in haar situatie rondom haar ziekte. Daarom startte ze een tijdje terug de Facebookpagina Lets f*ucking talk about it voor iedereen die zijn of haar verhaal kwijt wil. "Voor mezelf haal ik er veel kracht uit, maar ik geef anderen ook de kans om hun verhaal te vertellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Familie

Er wordt ook gesproken over alle steun die de bekendheden krijgen van hun familieleden. Fresku was zeven toen hij met zijn oma naar Curaçao vertrok. "Mijn moeder was niet in staat om voor drie kinderen te zorgen." Hij geeft aan dat het erg zwaar was om een lange tijd zonder moeder te moeten opgroeien, maar gelukkig waren er veel andere vrouwen die een moederfiguur voor hem vormden, onder wie zijn tantes en zijn zus. "Echt een nestje van liefde." Dat familiegevoel van die tijd mist hij nog wel eens nu veel geliefden zijn overleden. "Ik wou echt dat ik dat niet voor lief had genomen."

Ta Joela herkent hoe belangrijk die familieband is. Hij wil graag op het goede pad blijven, omdat hij het goede voorbeeld wil zijn voor zijn broertjes. "Vanaf het moment dat zij er waren, wist ik al: ze gaan nadoen wat ik doe. (...) De bewijsdrang van nu is zoveel groter dan vroeger."

Vaderschap

Met twee vaders aan tafel kwam ook het onderwerp kinderen aan bod. Een emotioneel onderwerp voor Fresku, wiens zoontje ziek werd geboren. "Dat maakt je machteloos. Ik wist altijd wat ik moest doen. Er was geen struggle die ik niet aan kon. Dit was de eerste keer in m'n leven dat ik totaal machteloos was." Youssef kan zich goed voorstellen hoe dat voelt. "Ik heb onlangs ook een kleintje gekregen. Ik weet hoe dat proces is. Het is heftig om je vrouw met zoveel pijn te zien, dat brengt je respect voor vrouwen naar een ander niveau."

Een vader aan wie iedereen een voorbeeld kan nemen, is die van Delany. Als tourmanager en grootste fan rijdt hij haar overal naartoe en is hij bij elk evenement en optreden. "Hij weet waar ik vandaan kom, dus hij geniet er net zo van als ik." Dat hij een lieve videoboodschap voor haar had ingesproken vol mooie woorden, maakte haar dan ook erg emotioneel. "Dat vind ik heel mooi, want we spreken dat niet vaak uit naar elkaar."

Ster advertentie
Ster advertentie