Naar homepage
Sport

Vier jaar cel voor Feyenoordsupporters die Romeinse fontein vernielden

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vier jaar cel voor Feyenoordsupporters die Romeinse fontein vernielden

Zes Feyenoordsupporters zijn door de Romeinse rechtbank veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van drie jaar en acht maanden en vier jaar. Dat schrijft het AD. De supporters stonden terecht voor het vernielen van de historische zeventiende-eeuwse Barcaccia-fontein in 2015.

Veel schade

De rellen vonden plaats op 19 februari 2015 rondom de Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma. Duizenden Feyenoordsupporters verzamelden zich op het plein dat zich voor de toeristische Spaanse Trappen bevindt. Een aantal dronken supporters raakten slaags met de politie. Tien agenten en drie supporters raakten daarbij gewond en er werd veel schade aangericht op het plein.

De historische Barcaccia-fontein, die zich op het plein bevindt, raakte tijdens de rellen beschadigd. Het zorgde voor veel ophef in Italië. Zo werden de Feyenoordsupporters 'de barbaren' genoemd door La Gazzetta dello Sport, de grootste sportkrant van Italië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onvindbaar

Uiteindelijk werden er 23 Feyenoordfans gearresteerd, waarvan er vandaag zes terechtstonden. De rechter bevond de supporters schuldig aan opruiing, openbare geweldpleging en verzet tegen agenten. Behalve de gevangenisstraffen die zij opgelegd kregen, moeten zij ook een schadevergoeding betalen van 3000 euro. De zes waren niet aanwezig bij de zitting, omdat zij volgens hun advocaat onvindbaar zijn. Ook liet de advocaat weten in hoger beroep te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie