Sport

Dick Advocaat stopt na dit seizoen als trainer van Feyenoord

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dick Advocaat stopt na dit seizoen als trainer van Feyenoord

Dick Advocaat is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van Feyenoord. Dat laat de 73-jarige oefenmeester weten middels een verklaring op de website van de club uit Rotterdam-Zuid.

Vroege mededeling

Advocaat is sinds oktober 2019 werkzaam bij Feyenoord, toen hij de opgestapte Jaap Stam opvolgde. Onder leiding van Advocaat is Feyenoord na 24 competitiewedstrijden nog altijd ongeslagen. In het huidige seizoen staat de club uit Rotterdam momenteel vierde in de Eredivisie. Advocaat maakt zijn keuze nu al kenbaar, zodat de club ruim de tijd heeft om een opvolger te zoeken.

Met pensioen

"Zeker als een aantal geblesseerden terugkeert, kunnen we er nog een heel goed seizoen van maken", zegt Advocaat, die er alles aan wil doen om zijn laatste seizoen succesvol af te sluiten. Advocaat riep in het verleden meerdere keren dat hij met pensioen zou gaan. Nu is dat besluit definitief. "Deze keer mogen jullie me er aan houden: de komende maanden zijn echt mijn laatste als clubtrainer. Na een lange en prachtige loopbaan is Feyenoord een schitterende club om straks bij af te sluiten. Hopelijk - en ik geloof daar in - kunnen we voor het zo ver is nog mooie dingen laten zien."

Nieuwe trainer?

Wie Advocaat gaat opvolgen, is nog niet bekend. Volgens Voetbal International maakt Dirk Kuyt, die momenteel trainer is van het Onder-19-elftal, een goede kans om zijn opvolger te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie