Naar homepage
Sport

Succesvolste AZ-trainer ooit ontslagen na gesprekken met Feyenoord

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Succesvolste AZ-trainer ooit ontslagen na gesprekken met Feyenoord

Arne Slot is door AZ per direct op straat gezet, nadat de trainer gesprekken aanging met Feyenoord zonder dat AZ daar vanaf wist. Bij Feyenoord komt er een plekje vrij, aangezien Dick Advocaat daar bezig is aan zijn laatste seizoen.

Van het trainingsveld gehaald

Slot sprak met Feyenoord over een eventueel dienstverband volgend seizoen, zonder dat AZ daar iets vanaf wist. De directie was hier duidelijk niet over te spreken en haalde de trainer zaterdagochtend van het trainingsveld om hem per direct te ontslaan. In een reactie laat de clubleiding van AZ weten: "Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ." De spelersgroep van AZ zou niet te spreken zijn over de gang van zaken.

Succesvolste trainer ooit

Met het ontslag van Slot heeft AZ de succesvolste trainer uit de clubgeschiedenis weggestuurd. Geen enkele andere trainer pakte gemiddeld zo veel punten in de Eredivisie als de 42-jarige Sallander. Afgelopen seizoen stond AZ onder leiding van Slot nog in punten gelijk met koploper Ajax, voordat het seizoen niet meer kon worden afgemaakt door de coronacrisis. Dit seizoen gaat het iets minder en staat AZ op een zevende plaats.

Ster advertentie
Ster advertentie