Sport

Kobe Bryant krijgt in mei 2021 plekje in Hall of Fame

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kobe Bryant krijgt in mei 2021 plekje in Hall of Fame

De 41-jarige NBA-legende Kobe Bryant overleed in januari tijdens een helikoptercrash. De NBA maakte bekend dat de topbasketballer in mei een plekje krijgt in de Hall of Fame, een speciaal basketbalmuseum in Springfield.

Kobe Bryant wordt beschouwd als een van de beste basketballers ooit. Hij werd vijf keer NBA-wereldkampioen met Los Angeles Lakers. Ook werd hij achttien keer verkozen in het All-Star team. Mensen die veel hebben betekend voor het basketbal kunnen als eerbetoon een plek krijgen in de Hall of Fame. Begin april werd de zogenoemde Class of 2020 gekozen, met onder anderen Kobe Bryant, Tim Duncan en Kevin Garnett.

Kleine expositie

De ceremonie waarbij de Class of 2020 zou worden geëerd had in augustus plaats moeten vinden, maar werd uitgesteld vanwege corona. Iedere persoon die in de Hall of Fame is opgenomen, krijgt een kleine expositie met een foto, beschrijving en voorwerpen die zijn verbonden met de speler. Denk hierbij aan basketbalschoenen die zijn gedragen tijdens de hoogtepunten van de speler.

Ster advertentie
Ster advertentie