Sport

Mike Tyson en Roy Jones Jr. eindigen in gelijkspel

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mike Tyson en Roy Jones Jr. eindigen in gelijkspel

De partij tussen Mike Tyson en Roy Jones Jr. heeft geen winnaar opgeleverd. De twee bokslegendes boksten zaterdagnacht in een demonstratiewedstrijd waarvan een groot deel van de opbrengst naar het goede doel ging.

Het gevecht vond plaats in het Staples Center in Los Angeles. De partij duurde acht keer twee minuten. De drie juryleden waren niet aanwezig in de zaal, maar oordeelden op afstand. Alle drie schreven ze een andere uitslag op: 76-76 73-79 en 80-76. Hoewel Tyson volgens veel kijkers meer rake klappen uitdeelde, bleef het bij gelijkspel. Niemand minder dan Snoop Dogg gaf tijdens de wedstrijd televisiecommentaar: "Dit is alsof twee van mijn ooms vechten bij de barbecue!”

Vijftien jaar

Voor meervoudig wereldkampioen Tyson was het zijn eerste partij sinds vijftien jaar. Ook de leeftijd was een veelbesproken onderwerp onder de fans. Tyson is namelijk al 54 jaar en Jones Jr. 51 jaar. Het is logisch dat de mannen iets meer uitgeput waren na afloop van de wedstrijd dan in hun gloriejaren, maar de twee boksers hebben alsnog een goede wedstrijd weggezet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tevreden

Tyson en Jones Jr. lieten na afloop weten dat ze tevreden zijn met de uitslag. "We hebben het publiek vermaakt en daar ging het om." Jones Jr. sluitte zich daarbij aan. "Hij is zo sterk. Als hij je raakt, het maakt niet uit met wat, alles doet pijn. Ik ben cool met deze uitslag." Als er tot slot aan Tyson wordt gevraagd of hij weer wedstrijden wil boksen als voorheen, laat de bokser weten dat zijn voorkeur uitgaat naar demonstratiewedstrijden. "Dit is groter dan vechten voor een kampioenschap. Nu vechten we voor het goede doel en helpen we mensen. Dat is wat ik nu wil doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie