Sport

Bokser Mike Tyson (54) maakt in september comeback in ring tegen Jones Jr.

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Bokser Mike Tyson (54) maakt in september comeback in ring tegen Jones Jr.

Mike Tyson gaat op 54-jarige leeftijd zijn comeback maken als bokser. Op 12 september gaat hij boksen tegen Roy Jones Junior in een demonstratiepartij. Dat laat hij weten op de website van zijn project Mike Tyson's Legends Only League. Het is de eerste keer in 15 jaar tijd dat Tyson weer gaat boksen.

Geruchten

Het is niet echt een verrassing dat Mike Tyson weer gaat boksen. Al maanden gaan er geruchten dat hij weer de boksring in zou stappen. Dat kwam vooral door eigen posts op social media, waarmee hij op allerlei manieren leek te willen verklappen dat hij weer ging boksen. Zo viel hij tientallen kilo's af en was hij constant in de sportschool te vinden.

geen holyfield

In mei dacht iedereen nog dat hij weer de ring in zou stappen tegen rivaal Evander Holyfield. Dat kwam onder andere omdat de opmaak van een poster waarop de twee boksers stonden afgebeeld rondging op internet. Ook Holyfield had op Twitter aangekondigd terug te keren in de bokswereld. Die partij zou volgens de poster op 11 juli in Diriyah, Saudi-Arabië zijn, maar heeft nooit plaatsgevonden. Ook Shannon Briggs en Tyson Fury werden genoemd.

beste bokser

Uiteindelijk blijkt dus dat Mike Tyson het opneemt tegen Roy Jones Jr op 12 september in Californië. Mike Tyson is een van de beste boksers ter wereld. Hij heeft onder andere de WBA, WBC en IBF (meerdere keren) gewonnen.

Ster advertentie
Ster advertentie