Sport

Mike Tyson showt zijn transformatie nu hij traint voor een comeback

  1. Newschevron right
  2. Mike Tyson showt zijn transformatie nu hij traint voor een comeback

{instagram https://www.instagram.com/p/B_r93D7JzuO/ }

Na een recentelijke aankondiging dat hij binnenkort zijn comeback in de ring maakt, is Mike Tyson begonnen met zijn training. De wereldberoemde oud-bokser lijkt in korte tijd alweer helemaal in shape te zijn, zo is te zien op een foto die Muay Thai-trainer Rafael Cordeiro postte.

Carrière

De 53-jarige Tyson heeft de afgelopen jaren al heel wat bijzondere carrièreswitches gemaakt sinds hij in 2005 stopte als prof. Zo was hij in 2008 te zien als acteur in The Hangover, begon hij in 2010 een duivenhouderij, maakte hij in 2017 een disstrack tegen Soulja Boy en opende hij in 2018 een wiet-ranch.

Nu wil de voormalig wereldkampioen zijn oude passie weer oppakken: boksen. Ondanks het feit dat hij 15 jaar niet meer in de ring heeft gestaan, is hij het boksen zeker niet verleerd. Dat is te zien op een van de filmpjes van zijn training.

Zwaar

Toch merkt Tyson wel dat alles wat moeilijker gaat. "Ik heb de afgelopen week mijn bokshandschoenen weer opgepakt. Dat is zwaar geweest, mijn lichaam is er echt opgefokt en pijnlijk van", vertelde hij in een Insta-livestream van T.I. "Ik heb getraind, ik probeer weer terug in de ring te komen."

Natuurlijk kan Iron Mike als 53-jarige het topniveau niet meer aan, maar hij is ook niet van plan zijn professionele carrière weer op te pakken. "Ik ga naar de gym om weer in vorm te komen, zodat ik gevechten van drie of vier rondes voor goede doelen kan vechten en zo. Ik wil een beetje geld verdienen om hulp te bieden aan daklozen en door drugs getroffen motherf*ckers zoals ik."

Moeilijke tijd

Mike heeft een moeilijke periode achter de rug. Dat vertelde hij eind februari in een podcast met Sugar Ray Leonard. In het emotionele gesprek vertelde hij huilend dat hij zich 'leeg' voelde nadat zijn bokscarrière tot een einde kwam. "Ik ken de kunst van het vechten, ik ken de kunst van oorlog. Dat is alles wat ik ooit gestudeerd hebt", vertelde hij. "Dat is waar ik voor geboren ben."

"Nu zijn die dagen over. Het is leeg. Ik ben niks meer waard", vervolgde hij zijn verhaal. Hoewel hij blij is dat hij die gevreesde persoon niet meer is, mist hij die persoon soms ook. "Daarom huil ik nu. Omdat ik die persoon niet meer ben en ik mis hem."

Ster advertentie
Ster advertentie