Sport

Vannacht vecht Mike Tyson (54) tegen Roy Jones Jr. (51) in 'demonstratiewedstrijd'

foto: YouTube: TheMacLife
  1. Newschevron right
  2. Vannacht vecht Mike Tyson (54) tegen Roy Jones Jr. (51) in 'demonstratiewedstrijd'

Bokslegendes Mike Tyson en Roy Jones Jr. keren komende nacht terug in de ring. De twee vijftigers gaan boksen in een 'demonstratiewedstrijd', maar de vraag is wat dat precies inhoudt. Zo zou het niet de bedoeling zijn dat beide vechters elkaar knock-out proberen te slaan, maar in hoeverre is dat mogelijk met een vechter als Mike Tyson in de ring?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Demonstratiewedstrijd

De boksbond van Californië gaf afgelopen zomer toestemming voor het duel tussen de twee veteranen. Wel moesten de vechters aan een aantal voorwaarden voldoen. "Het is een demonstratiewedstrijd. Ze mogen hun kwaliteiten als bokser tonen en hard sparren, maar het is niet de bedoeling dat beide mannen een knock-out proberen uit te delen", vertelde CSAC-baas Andy Foster aan Amerikaanse media. Tyson en Jones stemden beiden in met die voorwaarden, maar de vraag is in hoeverre de regels gehandhaafd kunnen worden met een vechter als Mike Tyson, die bekendstaat om zijn knock-outs, in een gevecht zonder hoofdbescherming.

Quote

Ik kom om te vechten en ik hoop dat hij ook komt om te vechten. Dat is alles wat je moet weten"

Mike Tyson over 'demonstratiewedstrijd'

Vriendschappelijke sparsessie?

De twee bokslegendes zeggen weinig te kunnen met het woord 'demonstratiewedstrijd.' Als Tyson hier naar wordt gevraagd, is hij duidelijk: "Ik kom om te vechten en ik hoop dat hij ook komt om te vechten. Dat is alles wat je moet weten". Ook Roy Jones Jr. lijkt niet uit te gaan van een soort vriendschappelijke sparsessie. "Wie gaat er nou weer de ring in met de legendarische Mike Tyson om te denken dat het een demonstratiewedstrijd wordt? Twaalf-ounce handschoenen? Geen hoofdbescherming? Echt? Een demonstratiewedstrijd? Kom op, man." Beide vechters nemen het dus behoorlijk serieus en als er iets valt af te lezen aan de trainingsvideo's van Mike Tyson, lijkt het er niet op dat we gaan kijken naar een soort bejaarde bokswedstrijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opbrengst naar goede doelen

De opbrengst gaat voor een groot gedeelte naar goede doelen. De exacte hoogte van Tysons donatie zal na afloop pas bekend worden gemaakt en hangt af van de opbrengst uit televisie- en internetuitzendingen. Het gevecht vindt komende nacht plaats rond 05.00 Nederlandse tijd in het STAPLES Center in Los Angeles, thuishaven van de LA Lakers. Er zullen geen officiële juryleden aanwezig zijn, maar er is wel sprake van een puntentelling door drie 'celebrity-judges'. Voor fans zit er niet veel anders op dan afwachten om te kijken wat voor soort gevecht het nou echt zal worden.

Ster advertentie
Ster advertentie