Sport

UFC-vechter Khabib Nurmagomedov behoudt wereldtitel en kondigt einde carrière aan

foto: YouTube UFCfoto: YouTube UFC
  1. Newschevron right
  2. UFC-vechter Khabib Nurmagomedov behoudt wereldtitel en kondigt einde carrière aan

UFC-vechter Khabib Nurmagomedov heeft in Abu Dhabi zijn wereldtitel in het lichtgewicht met succes verdedigd. Direct na de wedstrijd maakte hij bekend dat hij een punt zet achter zijn carrière.

Nurmagomedov won in de tweede ronde door Justin Gaethje uit Amerika met een nekklem uit te schakelen. De UFC-vechter verloor geen van zijn 29 gevechten, maar maakte toch bekend dat hij gaat stoppen. Direct nadat hij het wereldtitelgevecht had gewonnen, vertelde hij dat dit zijn laatste gevecht was.

Belofte aan moeder

De reden dat de UFC-vechter stopt, heeft met de dood van zijn vader te maken. Afgelopen zomer overleed hij door het coronavirus. Zonder hem aan zijn zijde wil Nurmagomedov niet meer vechten. "Toen de UFC belde voor dit gevecht heb ik mijn moeder beloofd dat dit mijn allerlaatste gevecht zou zijn. En als ik mijn woord heb gegeven, dan houd ik mij daar ook aan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Conor McGregor

Dit betekent ook dat er geen herhaling komt van de partij tegen Conor McGregor. Dat gevecht was een lang gekoesterde wens van organisator UFC. McGregor sprak via social media zijn waardering en medeleven uit: "Een geweldig optreden. Respect voor jullie en gecondoleerd met je vader. Ons medeleven voor jou en je familie. De McGregors."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie