Sport

Datum gevecht Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Sadik bekend

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Datum gevecht Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Sadik bekend

Kickbokskampioen Rico Verhoeven zal op 30 januari 2021 zijn titel verdedigen tegen Jamal Ben Saddik. Dat heeft kickboksorganisatie Glory vandaag bekend gemaakt op Twitter. De King of Kickboxing was eerder al te gast bij Start, waar hij voorspelde om in december of januari weer in de ring te staan. Zo te zien gaat die voorspelling uitkomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Derde keer

Het is de derde keer dat Verhoeven het opneemt tegen Ben Saddik. In 2011 won Ben Saddik en in 2017 was het Verhoeven die er met de winst vandoor ging. “Het staat nu 1-1 tussen ons, dus die partij tegen Rico gaat er honderd procent komen”, vertelde Saddik eerder dit jaar. Degene die in januari het gevecht wint, zal dus op voorsprong komen.

Dat het een intens gevecht gaat worden, is bijna zeker. De kickboksers mogen elkaar namelijk niet: Ben Saddik spuugde Verhoeven in zijn gezicht tijdens de staredown van de vorige wedstrijd. Zo'n actie is echt not done in de kickbokswereld en sindsdien is de strijdbijl alles behalve begraven. "Er is niks zo smerig en respectloos als spugen naar een tegenstander”, zei Rico destijds over de actie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de ring

Het gevecht met Sadik betekent voor Verhoeven zijn langverwachte terugkeer. Eind 2019 stond hij namelijk voor het laatst in de ring. Het lukte hem toen zijn titel te verdedigen in het veelbesproken gevecht tegen Badr Hari.

Ster advertentie
Ster advertentie