FunX

Rico Verhoeven: "Met een beetje geluk sta ik binnenkort weer in de ring"

foto: YouTube: NOC*NSF
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven: "Met een beetje geluk sta ik binnenkort weer in de ring"

Rico Verhoeven is deze week druk bezig als ambassadeur van de Nationale Sportweek van sportorganisatie NOC*NSF. Daarvoor heeft hij een groot doel: zowel jong en oud motiveren om lekker in beweging te komen. Maar hoe zit het eigenlijk met zijn eigen carrière en wanneer kunnen we daar wat beweging in verwachten? Daar vertelde The King of Kickboxing meer over in Start met Fernando.

Jong en oud motiveren

Als ambassadeur van de Nationale Sportweek stapt zelfs Rico als kickbokser uit zijn eigen comfortzone. Zo probeerde hij ook andere sporten uit om mensen te motiveren om hetzelfde te doen en zo meer in beweging te komen. "Ik heb bijvoorbeeld synchroonzwemmen geprobeerd. Dat was niet zo'n heel groot succes, maar het was wel heel leuk", vertelt Rico lachend.

"Je bent misschien niet overal een ster in, maar dat hoeft ook niet. Sport brengt elkaar samen. Op het moment dat we sporten, zijn we allemaal hetzelfde. Een team heeft hetzelfde doel, namelijk winnen. Kijk naar dat soort dingen. Het is ook supergoed voor de ontwikkeling van kids. Daarmee bedoel ik niet alleen de motorische ontwikkeling, maar ook gewoon een stukje discipline. Misschien heb je een keer geen zin in je voetbaltraining, maar je gaat alsnog. Het is een stukje discipline dat je later in het leven ook nog kan gebruiken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Binnenkort nieuw gevecht?

Als topsporter is het voor Rico Verhoeven op dit moment een zware tijd vanwege de coronacrisis. Het is daardoor moeilijk om nieuwe plannen te maken voor de toekomst, maar Rico ziet het gelukkig positief in. "We moeten roeien met de riemen die we nu hebben. Het is jammer dat er geen publiek is, maar misschien is dit de nieuwe realiteit en moeten we daaraan wennen."

De grote vraag blijft natuurlijk wanneer Rico eindelijk weer in de ring zal stappen. Daarvoor heeft hij in zijn hoofd wel een datum geprikt. "Ik hoop in december of januari, met een beetje geluk. Dat zou heel fijn zijn, want ik sta te popelen!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie