Up 2 Date

Rico Verhoeven en partner Jacky na 13 jaar uit elkaar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven en partner Jacky na 13 jaar uit elkaar

De Nederlandse kickbokser Rico Verhoeven en zijn ex-partner Jacky Duchenne beëindigen hun relatie, deelde Rico vanochtend op Instagram. Verhoeven en Jacky leerden elkaar kennen als tieners en hebben samen drie kinderen. In een openhartig interview met De Telegraaf vertelt Verhoeven hoe hij terugkijkt op de onzekere periode rondom het gevecht met Badr Hari. "Achter de schermen speelde veel meer dan alleen het titelgevecht tegen Badr Hari", zegt Verhoeven in het interview.


We zijn uit elkaar gegroeid

De twee waren al samen voordat Rico’s carrière was begonnen, waardoor ook Jacky alles moest geven voor het succes van haar man. Dit ging een tijdje goed maar de frustraties werden groter en ook Jacky wilde haar eigen leven leiden en niet 'de vrouw van' zijn. Ze probeerden van alles: “We gingen nog altijd naar de relatietherapie die we eerder dat jaar zijn gestart.” zegt Rico in het interview. Helaas heeft het niet geholpen: “De conclusie is dat we echt uit elkaar zijn gegroeid."

Gevecht Badr Hari

Als Rico terugkijkt op het gevecht met Hari dan roept het veel vragen op. Hij vertelt: “Mijn lichaam was daar, maar mijn geest niet. Ik heb gedaan waarop we getraind hadden, maar niet met de timing en bewegingen die waren doorgenomen. Badr kletste erin en ik dacht meteen letterlijk: wil je een slagenwisseling? Dan krijg je die! Bizar. Zo denk ik nooit.”

Routine

Als onderdeel van zijn routine voor een gevecht kwam Jacky altijd de kleedkamer in, voor het gevecht met Badr hetzelfde. Maar, door alle spanningen van de afgelopen maanden thuis zegt Verhoeven: “Dat was zo heftig voor me dat ik in tranen dreigde uit te barsten. Ik kan het amper beschrijven.”

Ster advertentie
Ster advertentie