Naar homepage
Sport

Feyenoord bevestigt komst Arne Slot als nieuwe trainer

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Feyenoord bevestigt komst Arne Slot als nieuwe trainer

Feyenoord heeft via de officiële kanalen bekendgemaakt dat Arne Slot per 1 juli 2021 de nieuwe hoofdtrainer wordt. De oefentrainer volgt daarmee Dick Advocaat op, die eerder aangaf met pensioen te gaan aan het einde van dit seizoen.

'Mooie vervolgstap'

Slot tekent een contract van twee jaar bij de Trots van Zuid. Feyenoord heeft daarbij een optie om deze verbintenis met nog één seizoen te verlengen.

De oefenmeester was onlangs nog trainer van AZ, maar werd ontslagen door de club uit Alkmaar, omdat hij met Feyenoord had gesproken zonder dat AZ hiervan afwist.

"Ik heb drieënhalf jaar met veel plezier gewerkt bij AZ en ben de club en de spelers dankbaar voor de ontwikkeling die ik als trainer heb doorgemaakt", laat Slot weten in een statement. "Deze stap naar Feyenoord is een hele mooie vervolgstap in mijn carrière. Als een topclub als Feyenoord zich meldt, dan ben je niet alleen vereerd maar zeker ook trots dat je deze stap kan maken."

Presentatie

De toekomstige trainer zal pas na afloop van het huidige seizoen officieel gepresenteerd worden. Technisch directeur Frank Arnesen meldt namelijk dat de club zich volledig wil focussen op het heden en de komende maanden met de huidige staf en selectie. "Er is nog veel om voor te strijden", zegt Arnesen. "Bovendien willen we hier allemaal met goede prestaties in zowel de competitie als de beker zorgen dat Dick zijn loopbaan, in elk geval als clubtrainer, op een heel mooie manier kan afsluiten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie