Sport

Steven Berghuis zwaait Feyenoord uit: "Trots dat ik 199 wedstrijden heb mogen spelen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Steven Berghuis zwaait Feyenoord uit: "Trots dat ik 199 wedstrijden heb mogen spelen"

Steven Berghuis heeft via Instagram afscheid genomen van Feyenoord en de club bedankt voor de afgelopen jaren. De rechtsbuiten maakt een gevoelige transfer naar aartsrivaal Ajax en is daarmee pas de vierde speler ooit die deze overstap rechtstreeks maakt.

'Trots en dankbaar'

"Ik wil de club, het team, de staf en ook alle supporters heel erg bedanken voor de afgelopen vijf seizoen bij Feyenoord", schrijft Berghuis op Instagram. Daarbij deelt hij ook een foto van zichzelf in het Feyenoord-shirt. In zijn post neemt hij ook de tijd om alle successen terug te denken.

"Ik ben trots en ook dankbaar dat ik 199 officiële wedstrijden voor Feyenoord heb mogen spelen. En dat we samen de landstitel, KNVB beker en 2 Johan Cruijff-schalen hebben gewonnen waardoor ik me heb kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Bedankt voor alles 🙏🏻⚽️".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Een nog betere speler'

Ajax en Feyenoord bevestigden gisteren via de officiële kanalen de transfer van Berghuis, mits hij de medische keuring succesvol afrondt. Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, is blij met zijn komst: "We halen met hem een creatieve aanvaller in huis met een hoog rendement, zijn cijfers spreken voor zich. Samen met de andere technische mensen bij Ajax denk ik dat er nog rek in zit. Wij denken dat hij bij ons een nog betere speler kan worden."

Prijzen

Via de website van Ajax laat Berghuis weten waar hij zo graag de stap naar Ajax wilde maken, ondanks dat het een gevoelige overstap is. Zo is hij de eerste speler, na Arnold Scholten in 1995, die deze transfer rechtstreeks maakt. "Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de UEFA Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie