FunX

Randa (31) in gesprek met gemeente Amsterdam over standbeeld Peter R. de Vries

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Randa (31) in gesprek met gemeente Amsterdam over standbeeld Peter R. de Vries

Donderdag kwam het verschrikkelijke nieuws binnen dat Peter R. de Vries is overleden. Hij was een inspiratie voor velen, zo ook voor luisteraar Randa. Peter inspireerde haar zelfs zoveel dat ze hem nu wil eren met een standbeeld. Ze vertelde er meer over aan Tannaz.

Groot voorbeeld

Peter is voor Randa al sinds haar kinderjaren een voorbeeld. Ze start binnenkort met de politieopleiding en vertelt dat ze vanaf kleins af aan 'altijd al met msidaad bezig was'. Daarover vertelt ze: "Ik wilde altijd alles weten. Dat ik heb ik tot op de dag van vandaag. Ik wil alles weten over elke belangrijke rechtszaak. Daar is Peter een voorbeeld in voor mij. Toen ik het nieuws hoorde van zijn overlijden, was ik echt emotioneel. Het was zo'n uniek persoon. Daar waar iedereen stil was, trok hij zijn mond open. Hij vocht als een leeuw tegen onrecht. We hebben een geweldige man verloren."

Standbeeld

De beste manier om Peter te eren, is volgens Randa met een standbeeld. Daarom is zij nu volop in gesprek met de gemeente Amsterdam om dat voor elkaar te krijgen. "Het was een strijdbare man. Een standbeeld ter ere van hem is het minste wat we kunnen doen. Het is iets waardoor hij niet vergeten wordt en waarmee we 'm altijd met iets moois kunnen herinneren."

Randa (31) wil een standbeeld ter ere van Peter R. de Vries

Ster advertentie
Ster advertentie