Naar homepage
Up 2 Date

Delano G. zou 150.000 krijgen voor moordaanslag op Peter R. de vries

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Delano G. zou 150.000 krijgen voor moordaanslag op Peter R. de vries

Delano G. zou 150.000 euro betaald krijgen voor de moordaanslag op Peter R. de Vries. Dat meldt De Telegraaf op basis van gesprekken met familieleden van G. Momenteel zit hij nog vast samen met de 35-jarige verdachte Kamil E.

"Het gaat te ver"

Volgens De Telegraaf zochten familieleden van G., die voor het interview anoniem wilden blijven, contact met de krant om hun verhaal te kunnen doen. De familie schaamt zich voor G. en roept alle betrokkenen bij de aanslag op om zich te melden bij de politie. "We willen dat het stopt. Dit raakt levens van onschuldige mensen zoals De Vries en vernielt ook onze eigen familie. Iedereen die wetenschap heeft van de moordopdracht moet praten met de politie. Het gaat te ver."

"Gevoelig voor status en aandacht"

In het interview komt ook naar voren dat G. van dansen en rappen houdt, maar dat hij ook "verschrikkelijk gevoelig" zou zijn voor status en aandacht. "Het is ook haantjesgedrag", zegt een familielid. "Hij had veel contact met foute jongeren uit Nieuwegein, Vianen en Tiel. Ze vormen een kweekvijver voor de grote gangsters. Deze jongens krijgen een keer een verzoek om een tas met geld of drugs in een schuur te zetten of weg te brengen en worden er dan langzaam in gezogen."

Onduidelijk

Hoewel er meerdere verdachten zijn aangehouden, wordt G. nog altijd gezien als de vermoedelijke schutter. Hoe de familieleden erachter zijn gekomen dat hij 150.000 euro zou ontvangen voor de moordopdracht is nog onduidelijk. Ze denken in ieder geval dat de opdracht uit de criminele organisatie van Taghi kwam.

Ster advertentie
Ster advertentie