Up 2 Date

Verdachte aanslag Peter R. de Vries is neef van kopstuk ‘moordbende’ Taghi

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte aanslag Peter R. de Vries is neef van kopstuk ‘moordbende’ Taghi

Er lijkt toch een connectie te zijn tussen de aanslag op Peter R. de Vries en drugscrimineel Ridouan Taghi. De verdachte die is aangehouden voor de liquidatiepoging (Delano G.) is namelijk een volle neef van Jaouad ‘Joey’ W., een kopstuk uit een 'moordbende' die een verband heeft met Taghi.

Onderzoek 26Koper

De politie deed in 2015 een grootschalig onderzoek naar de vondst van een enorm wapenarsenaal in Nieuwegein en het voorbereiden van liquidaties. Dit onderzoek genaamd 26Koper leidde tot de aanhouding van Jaouad W., de leider van de 'moordbende'. Dit alles gebeurde voordat Taghi überhaupt nog in beeld was bij de politie. Jaouad W. werd veroordeeld tot dertien jaar celstraf, waarvoor hij nog altijd vastzit.

Tiel

De neven Jaouad W. en Delano G. zijn allebei afkomstig uit Tiel. De politie deed in de nacht na de aanslag rond 3:00 uur een zware inval bij het ouderlijk huis van Delano G. en haalde het hele huis overhoop. Buurtbewoners van de Tielse wijk Passewaaij reageren geschokt. Volgens AD-verslaggever Raymond Boere kennen sommige buurtbewoners Delano G. als een beleefde jongen die mensen nog met 'u' aansprak, maar er zijn ook een aantal buurtbewoners die de schaduwkant van Delano G. kent. "Hij (Delano G.) treiterde de buurt zo nu en dan en er is ook wel eens wat voorgevallen. Een van de buren heeft hem ooit een tik verkocht, omdat hij lastig was", vertelt Boere.

Rapper Delano G.

De vermoedelijke 21-jarige schutter Delano G. woont inmiddels met vriendin en kind in Rotterdam en deed zijn best om door te breken als rapper. G. stond volgens vrienden graag in de aandacht en het lukte hem ooit om met zijn nummer Bouw op Mezelf de studio van 101 Barz te bereiken. Tot een doorbraak kwam het niet voor de jongen die op 13-jarige leeftijd ook nog meedeed aan So You Think You Can Dance. Zijn mislukte pogingen naar roem zorgde ervoor dat Delano G. voor het criminele pad koos. Op jonge leeftijd had hij al een fors strafblad vanwege woninginbraken en geweldsdelicten. De toen 16-jarige Delano G. werd door de rechtbank veroordeeld tot jeugddetentie van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Hij kwam onder toezicht te staan van jeugdreclassering.

Ster advertentie
Ster advertentie