Naar homepage
Up 2 Date

Studio RTL Boulevard tijdelijk weg van Leidseplein na dreiging

  1. Newschevron right
  2. Studio RTL Boulevard tijdelijk weg van Leidseplein na dreiging

De live-uitzendingen van RTL Boulevard worden voorlopig niet meer opgenomen vanaf het Leidseplein. Dit hebben meerdere bronnen bevestigd aan het AD. Zaterdagavond werd de studio ontruimd na 'ernstige dreiging'. Afgelopen dinsdag werd Peter R. de Vries kort na zijn optreden in het programma neergeschoten.

Uitzending geschrapt

De aankomende uitzendingen zullen daarom niet worden gepresenteerd vanaf het Leidseplein. Het is niet bekend waar de redactie heen zal verhuizen. Zaterdagavond nam RTL al het besluit om de uitzending voor die avond te schrappen op advies van de Amsterdamse driehoek van burgemeester, politie en Openbaar Ministerie.

Serieuze dreiging

Bronnen hebben aan RTL Nieuws laten weten dat het gaat om een een 'serieuze dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad'. Misdaadjournalist John van den Heuvel sprak zich online uit over de situatie. "Ik beloof u, onze berichtgeving zal nooit wijken voor narco-terreur, zoals we die nu al een paar jaar in Nederland ondervinden. Of het nu in de krant is, op tv of radio. Wij gaan door en rekenen op steun van degenen die voor vrijheid van meningsuiting en journalistieke vrijheid zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie