Naar homepage
Up 2 Date

John van den Heuvel laat van zich horen na dreiging op RTL Boulevard

foto: Screenshot SBS6foto: Screenshot SBS6
  1. Newschevron right
  2. John van den Heuvel laat van zich horen na dreiging op RTL Boulevard

De redactie van RTL Boulevard werd zaterdag ontruimd en de live-uitzending geschrapt, nadat er een 'ernstige dreiging' was. Misdaadjournalist John van den Heuvel laat in een uitgebreide Instagrampost van zich horen.

Dieptepunt

"Terwijl Peter deze week laf werd neergeschoten en ons allemaal in diepe rouw dompelde, bereiken we bij RTL Boulevard vanavond opnieuw een dieptepunt", begint John. Het was voor het eerst in twintig jaar dat er geen live-uitzending kon plaatsvinden.

'Wij zwijgen nooit'

"Dit op dringend advies van de Amsterdamse driehoek: burgemeester, hoofdcommissaris en hoofdofficier van justitie", gaat de misdaadjournalist verder. "U leest het goed; criminelen zijn in staat uitzendingen van een tv-programma te verstoren en opnieuw angst te zaaien. Dit heeft gevolgen voor alle nieuwsplatforms in Nederland. Ik zei het deze week al eerder: wij zwijgen nooit."

"Ook in de geest van collega Peter R., die nog altijd vecht voor zijn leven. Ik beloof u, onze berichtgeving zal nooit wijken voor narco-terreur, zoals we die nu al een paar jaar in Nederland ondervinden. Of het nu in de krant is, op tv of radio. Wij gaan door en rekenen op steun van degenen die voor vrijheid van meningsuiting en journalistieke vrijheid zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Peter R. de Vries

Het is niet duidelijk of de dreiging iets te maken heeft met de aanslag op Peter R. de Vries van afgelopen dinsdag. De misdaadjournalist werd na zijn optreden in RTL Boulevard neergeschoten op straat en ligt momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Ster advertentie
Ster advertentie