Video

Danny Ghosen over ontmoeting met Peter R. de Vries: "Ik was zenuwachtig om hem te interviewen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Danny Ghosen over ontmoeting met Peter R. de Vries: "Ik was zenuwachtig om hem te interviewen"

Fans van de ADF-podcast hebben lang moeten wachten, maar vanaf vandaag zijn de mannen officieel terug! Cartiez en Lips presenteren vandaag de 146 Podcast en de eerste aflevering is meteen een bijzondere. De eerste drie kwartier van de podcast staan namelijk in het teken van Peter R. de Vries, die helaas vandaag is overleden. Danny Ghosen en Alberto Stegeman vertellen over hun ontmoetingen met De Vries en de impact die hij heeft gehad op hun carrières. Ook Ronnie Flex is aanwezig en vertelt over zijn bewondering voor de misdaadjournalist. Zoë Livay en Dj DYLVN schuiven later aan in de show om meer over hun nieuwe muziek te praten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Moeilijk om heel sociaal te doen"

Alberto leerde De Vries 16 jaar geleden kennen en ondanks dat ze buiten hun werk als journalisten om geen hechte vrienden waren, hadden ze veel respect voor elkaar. "Ons contact was heel goed met veel wederzijds respect. We wisselden informatie met elkaar uit over bepaalde misdaadzaken en hielpen elkaar. Als we bij een presentatie van een zender waren dan hadden we het weleens over dingen, maar soms ook weer niet. We vonden het allebei moeilijk om in grote gezelschappen heel sociaal te doen."

Zenuwachtig

Danny vertelt dat hij De Vries ongeveer 10 jaar geleden mocht interviewen en was vooral ontzettend zenuwachtig om hem te ontmoeten. "De eerste keer dat ik Peter mocht interviewen, werkte ik nog voor Powned. Hij was een programma aan het opnemen in het Endemol-gebouw waar ik hem zou ontmoeten, maar mijn navigatiesysteem stuurde me elke keer naar Amsterdam Arena. Ik belde hem op om te zeggen dat ik het adres niet kon vinden en toen zei hij: 'Je werkt in de media en kan het grote witte gebouw van Endemol niet vinden? Zoek het maar lekker uit!'. Ik was al zenuwachtig om hem te interviewen, maar toen raakte ik lichtelijk in paniek."

Bewondering

Ronnie Flex heeft vooral bewondering voor het feit dat De Vries zelfs na jaren nog tot het uiterst ging om zaken op te lossen. "Hij heeft echt heel veel zaken opgelost of in ieder geval een grote bijdrage geleverd aan de oplossing ervan. Sommige zaken duurden soms wel 12 jaar en uiteindelijk worden ze toch opgelost. Hij bleef er gewoon mee doorgaan."

Nieuwe muziek

Uiteraard wordt er ook over muziek gesproken en brengt Zoë Livay haar gloednieuwe single ten gehore, die aanstaande vrijdag officieel wordt uitgebracht. Daarnaast heeft DJ DYLVN de smaak weer te pakken na een dipje tijdens de lockdown en komt hij met een nieuw album op de proppen.

Ster advertentie
Ster advertentie