Up 2 Date

Steven Berghuis doet aangifte na heftige bedreigingen vanwege overstap Ajax

  1. Newschevron right
  2. Steven Berghuis doet aangifte na heftige bedreigingen vanwege overstap Ajax

Steven Berghuis heeft aangifte gedaan na vele ernstige bedreigingen na zijn overstap van Feyenoord naar Ajax. Dat meldt de Telegraaf. De 29-jarige voetballer heeft de aangifte in samenspraak met Ajax en zijn management gedaan.

Dreigementen

Berghuis maakte deze zomer de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax. Hij tekende een contract voor vier seizoenen bij de Amsterdamse club. Zijn transfer zorgde voor veel ophef bij Feyenoord-fans.

Er ontstond bij sommige mensen zelfs zoveel wrok dat Berghuis tientallen schokkende dreigementen heeft ontvangen. De Telegraaf spreekt van wel 19 A4-tjes. De bedreigingen zijn niet alleen gericht aan de speler zelf, maar ook aan zijn partner en kinderen.

19 december

Veel van de dreigementen gaan over 19 december. Dan is Berghuis niet alleen jarig, maar wordt ook de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de Kuip. In de brieven wordt opgeroepen om die dag vuurpijlen af te schieten op de voetballer.

Spandoek

Eerder werd er ook al een spandoek gemaakt met de naam van Steven Berghuis onder de afgevinkte namen van Martin van de Pol ('Polletje') en Peter R. de Vries. 'Polletje' was een Ajax-supporter die eerder dit jaar werd doodgeschoten. Ook Peter R. de Vries was Ajax-supporter.

Ook dook er een graffititekening van Berghuis op in Rotterdam. De voetballer werd afgebeeld met een Jodenster en de tekst 'Joden lopen altijd weg'.

Ster advertentie
Ster advertentie