FunX Rotterdam

Tientallen aanhoudingen en waterkanon ingezet bij de Kuip voor aanvang Klassieker

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tientallen aanhoudingen en waterkanon ingezet bij de Kuip voor aanvang Klassieker

Bij de Kuip in Rotterdam hebben zondag honderden aanhangers van Feyenoord zich verzameld. De politie heeft een waterkanon ingezet en tientallen aanhoudingen verricht voorafgaand aan de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax.

Aanhoudingen

De politie vertelt aan Rijnmond dat het gaat om aanhoudingen voor onder meer het bezit van vuurwerk en de verstoring van de openbare orde. Bij aankomst van de Ajax spelersbus gooiden relschoppers met vuurwerk en rookbommen. Sommigen gooiden ook met vuurwerk en flessen naar de politie.

Beladen wedstrijd

De supporters zijn met behulp van waterkanonnen verdreven. "De groep bleef actief en die wilden we daar weg hebben", vertelt een woordvoerder tegen de regionale omroep. Er worden nog steeds mensen aangehouden, dus het is nog onduidelijk hoeveel aanhoudingen er precies zijn verricht. De wedstrijd van zondag is extra beladen vanwege de aanwezigheid van Steven Berghuis. De voetballer maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Ajax.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onrust in Leeuwarden

Niet alleen in Rotterdam heerste onrust, maar ook in Leeuwarden tijdens de Friese derby tussen Cambuur en Heerenveen. Omrop Fryslân schrijft dat de politie meerdere mensen heeft moeten aanhouden. Sommige supporters hadden vuurwerk en fakkels bij zich, anderen konden zich niet identificeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie