Sport

Feyenoord-directeur stapt op na aanhoudende bedreigingen: "Dit doet pijn"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Feyenoord-directeur stapt op na aanhoudende bedreigingen: "Dit doet pijn"

Feyenoord-directeur Mark Koevermans heeft besloten om per 1 december op te stappen bij de club uit Rotterdam. De 53-jarige oud-proftennisser en zijn gezin hadden al maanden last van bedreigingen door supporters.

Ruiten ingegooid

Koevermans ligt bij de fanatieke aanhang al langer onder vuur vanwege zijn plannen voor een nieuw stadion. Feyenoord wil om verschillende reden een nieuw stadion laten bouwen, genaamd Feyenoord City, maar de supporters zien deze plannen niet zitten. Zij willen graag dat Feyenoord hun wedstrijden in De Kuip blijft spelen. In september van dit jaar verschenen er 's nachts hooligans voor het huis van Koevermans en werden de ruiten van de voordeur ingegooid. De afkorting RJK, die voor Rotterdamse Jongeren Kern staat, was met een spuitbus op de voordeur gespoten.

Pijn

"Het doet pijn dit besluit te hebben moeten nemen, maar ik denk dat dit het beste is ondanks de wetenschap dat ik de club, de collega’s en veel mensen in de directe omgeving van de club zal gaan missen", schrijft Koevermans in een verklaring op de website van Feyenoord. De directeur is al sinds 2009 werkzaam bij de club en was als kind al groot fan. "Feyenoord zit al vanaf mijn kinderjaren in mijn hart. Bij mijn aanstelling gaf ik niet voor niets en zonder overdrijving aan dat met werken voor Feyenoord voor mij een jongensdroom in vervulling ging. Daarmee is het vandaag geen fijne dag voor mij", aldus Koevermans

Ster advertentie
Ster advertentie