Sport

Feyenoord-hooligans belagen bestuursleden tegenstander in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Feyenoord-hooligans belagen bestuursleden tegenstander in Rotterdam

Feyenoord-hooligans hebben gisteravond bestuursleden van 1. FC Union Berlin, de tegenstander van vanavond in de Conference League, aangevallen in een Rotterdams restaurant. De 'supporters' gooiden met stoelen en andere voorwerpen in de richting van de bestuursleden, die nietsvermoedend zaten te eten in Restaurant de Huismeester.

'Op zoiets reken je niet'

Een groep van zo'n 25 mensen verbonden met de Duitse club, waaronder de voorzitter, zaten te eten in het Rotterdamse tapasrestaurant. Volgens de politie had een groep van tientallen Feyenoord-fans zich verzameld in het centrum, waarvan een aantal aankwam bij het restaurant. Op dat moment werd er onder andere met stoelen gegooid, waardoor één vrouw van de Duitse delegatie met verwondingen naar het ziekenhuis is vervoerd.

"Er is gelukkig niemand zwaargewond geraakt. Op zoiets reken je niet", zegt een Union-woordvoerder tegen het Duitse persbureau DPA. Hij zegt dat ook vrouwen en ouderen deel uitmaakten van de aangevallen groep.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Excuses Feyenoord

Feyenoord heeft de aanval veroordeeld in een verklaring op de website. "Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden". De club onderstreept dat de rivaliteit tussen de elftallen alleen op het veld thuishoort. "Voor personen die daar anders over denken is nul komma nul plaats bij de club." Union Berlin heeft Feyenoord in een reactie bedankt voor de duidelijk worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie