Sport

Tyson Fury slaat Deontay Wilder knock-out en behoudt wereldtitel boksen

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Tyson Fury slaat Deontay Wilder knock-out en behoudt wereldtitel boksen

Tyson Fury heeft zijn wereldtitel in de klasse zwaargewicht van de WBC met succes verdedigd. De 33-jarige Brit sloeg in de T-Mobile Arena in Las Vegas zijn tegenstander Deontay Wilder in de elfde ronde knock-out.

Derde gevecht

Het was de derde keer dat Fury tegenover Wilder in de ring stond. Het eerste gevecht in 2018 eindigde in een gelijkspel en begin vorig jaar veroverde Fury de wereldtitel met een technische knock-out in de zevende ronde.

Knock-out

Bij het gevecht waren zo'n 50.000 toeschouwers aanwezig. In de derde ronde sloeg Fury zijn opponent voor het eerst tegen het canvas, maar even later werd ook de Brit aan het wankelen gebracht. In de elfde ronde raakte Fury Wilder met een harde klap waardoor de 35-jarige Amerikaan knock-out ging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beste bokser

Fury noemde de wedstrijd 'een geweldig gevecht'. "Het was een waardige trilogie in de geschiedenis van de sport. Deontay Wilder is een topvechter. Hij heeft me hard laten werken voor mijn geld. Maar ik heb altijd gezegd dat ik de beste bokser ter wereld ben en hij is de op één na beste", aldus Fury na zijn triomf.

Staredown

Verrassende woorden, want afgelopen week kregen de twee mannen het al verbaal met elkaar aan de stok waardoor de gebruikelijke staredown niet doorging. Wilder beschuldigde de Brit van valsspelerij in hun eerdere gevecht. Fury noemde Wilder daarom 'een zwakke man' en dreigde zijn 'erfenis aan flarden te scheuren'. Daarop zei Wilder: "Mannen liegen, vrouwen liegen, maar mijn ogen liegen nooit. Ik ken de feiten. Dit gevecht wordt een vergelding."

Volgende gevecht

Als het aan Fury ligt, wordt zijn volgende gevecht tegen landgenoot Anthony Joshua. De 31-jarige Brit was tot voor kort de wereldkampioen in het zwaargewicht bij de WBA, WBO, IBF en IBO. Afgelopen maand moest hij echter zijn kampioensgordels afstaan aan Oleksandr Usyk nadat hij van hem verloor in Londen.

Ster advertentie
Ster advertentie