Sport

Familie Nouri bereikt akkoord met Ajax over schadevergoeding

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Familie Nouri bereikt akkoord met Ajax over schadevergoeding

Na vier jaar heeft de familie van Abdelhak Nouri een overeenstemming bereikt met Ajax over een schadevergoedingsregeling. Er komt daarom geen arbitragezaak.

Tekort geschoten

De destijds 20-jarige Nouri zakte op 8 juli 2017 in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen en liep blijvende hersenschade op. Ajax-directeur Edwin van der Sar erkende namens Ajax in 2018 dat de behandeling op het veld in het Oostenrijkse Mayrhofen tekort heeft geschoten.

Arbitragezaak

De familie van Nouri en Ajax werden het jarenlang niet eens over een schadevergoedingsregeling. Het leek er daarom op dat een arbitragezaak (een manier om een conflict op te lossen waarbij niet een rechter, maar deskundigen wordt ingeschakeld) duidelijkheid moest gaan brengen.

Schadevergoedingsregeling

De schadevergoedingsregeling bestaat uit kosten van zijn verzorging, het verlies van zijn verdienvermogen en de vergoeding van immateriƫle schade in de vorm van smartengeld. Het bedrag dat de familie krijgt, zal niet worden bekendgemaakt.

Advocaten

"De tekortkomingen hebben tot gevolg dat Abdelhak permanent afhankelijk is van de zorg van anderen en dat hij niet heeft kunnen laten zien hoe zijn veelbelovende loopbaan als voetballer zich zou hebben ontwikkeld", lieten zijn advocaten John Beer en Lucas Hogeling eerder dit jaar weten.

Situatie Nouri

Nouri wordt momenteel thuis verzorgd. Hoewel zijn neurologische situatie onveranderd is, gaat het beter met hem. NOS schrijft dat hij emoties kan laten zien, zoals lachen en huilen, en communiceren lukt met gezichtsuitdrukkingen.

Ster advertentie
Ster advertentie