Sport

Ajax staat stil bij verjaardag van Nouri: "We houden van je"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax staat stil bij verjaardag van Nouri: "We houden van je"

De jarige Abdelhak Nouri is vandaag 24 jaar oud geworden en daar staat zijn oude club Ajax bij stil. Dat doet de club door middel van een mooie post op social media.

#StayStrongAppie

"Lieve Abdelhak, 24 jaar... We houden van je en we denken aan je. Blijf sterk grote vriend ❤️", schrijft de Amsterdamse club liefdevol, gevolgd door de hashtag #StayStrongAppie. De post is precies om 07.34 uur geplaatst, verwijzend naar het rugnummer 34 dat Appie droeg bij Ajax.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hersenschade

Op 8 juli 2017 sloeg het noodlot toe voor Nouri. Hij ging die dag naar de grond tijdens een oefenwedstrijd tegen het Duitse Werder Bremen en liep uiteindelijk ernstige en blijvende hersenschade op. Ajax erkende later dat er cruciale fouten waren gemaakt tijdens de reanimatie op het veld. De Amsterdamse club bleef het salaris van Nouri doorbetalen totdat zijn contract in de zomer van vorig jaar afliep.

Schadevergoeding

Omdat Ajax de volledige aansprakelijkheid erkende, moet er een financiële regeling komen voor Appie. De kans is echter groot dat de rechter moet oordelen over de schadevergoeding die Ajax aan de familie van Nouri moet betalen. "We hebben met familie en juristen gesproken, maar we zijn er helaas niet uitgekomen", zei algemeen directeur Edwin van der Sar in januari tegen de NOS. "De kans op een arbitragezaak is aanwezig, helaas."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie