Sport

Anwar El Ghazi vertelt over Nouri, Oranje-legende wordt emotioneel

foto: twitter/FOXsportsNL
  1. Newschevron right
  2. Anwar El Ghazi vertelt over Nouri, Oranje-legende wordt emotioneel

Oud-Ajacied Anwar El Ghazi sprak zondagochtend in het FOX Sports-programma Goedemorgen Oranje onder andere mooie woorden over Abdelhak Nouri. De Premier League-voetballer vertelde Hans Kraay jr., Willem van Hanegem en Kees Jansma over zijn oud-ploeggenoot. Die woorden gingen door merg en been bij Oranje-legende Willem van Hanegem. Hij had duidelijk moeite om zijn tranen in bedwang te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Warme mensen

Hans Kraay Jr. vroeg El Ghazi waarom iedereen die ooit met Abdelhak Nouri heeft gesproken, zo'n warme band met hem had. Volgens de voetballer van Aston Villa, heeft dat met warmte te maken: "Misschien dat de buitenwereld dat niet begrijpt, het te veel vindt en zegt dat het goed is zo. Maar als je Nouri en zijn familie echt kent, dan weet je dat het echte warme mensen zijn. Vooral hijzelf."

Knuffels van Nouri

El Ghazi vertelde hoe hij het eerder deze week nog over Nouri had met zijn ouders. "Elke keer als hij mijn vader zag, dan kwam hij toch even groeten of een knuffel geven. Het was zo'n sociale jongen. Hij kon met iedereen overweg. Dan doet het extra pijn als het zo'n jongen overkomt. Dit wens je je ergste vijand niet toe."

Hersenschade

Abdelhak Nouri zakte op 8 juli 2017 tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen in elkaar op het voetbalveld. De jonge Ajacied raakte in een coma en bleek hersenschade te hebben opgelopen. Het is onbekend wat de huidige toestand van Nouri is.

Ster advertentie
Ster advertentie