Sport

Frenkie de Jong en Donny van de Beek doen het voor Nouri

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Frenkie de Jong en Donny van de Beek doen het voor Nouri

Vlak voor de laatste speelronde in de Eredivisie schrijft Frenkie de Jong op Instagram "Laten we het doen voor Nouri!". Dit zette hij bij een foto waarop hij knuffelt met Abdelhak Nouri. Daarmee doelt de speler natuurlijk op het 34e landskampioenschap dat Ajax vandaag in de 34e speelronde kan gaan binnenhalen. Het nummer 34 is hierbij speciaal, want Nouri droeg dat als rugnummer bij zijn Ajax.

Ploeggenoten

Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong waren teamgenoten en ploeggenoten bij Ajax. Appie zakte in de zomer van 2017 in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Daarbij liep het Ajax-talent ernstige en blijvende hersenschade op.

"Daar gaan wij voor zorgen"

Frenkie de Jong is zeker niet de enige die het voor Abdelhak Nouri doet. Appies boezemvriend Donny van de Beek vertelt De Telegraaf dat hij lang heeft uitgekeken naar de 34e landstitel. Met name door wat Appie hem vertelde over de keuze voor het rugnummer 34: "Ik vraag rugnummer 34, want de 34e landstitel, daar gaan wij voor zorgen", zei hij ooit tegen Donny.

Voetballen voor Appie

"Na zijn hartstilstand bleef ik maar over zijn woorden nadenken en wist ik zeker dat ik Ajax pas zou verlaten als we een keer kampioen waren geworden. Ik moest en zou die 34e titel pakken. We voetbalden allemaal ook voor Appie,” aldus Donny van de Beek.

Laatste wedstrijd

Voor Frenkie de Jong betekent de wedstrijd van vanavond tegen De Graafschap zijn laatste voor Ajax. Daarna verhuist de getalenteerde middenvelder naar Barcelona waar hij gaat spelen met onder andere Messi en Suarez.

Kansje

Er is overigens nog een zeer kleine kans dat PSV kampioen wordt. Ajax moet dan verliezen en PSV moet een gat van vijftien doelpunten weten te dichten. Maar, je weet maar nooit!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie