Sport

'PSV: Ajax-transfer van Bergwijn is onbespreekbaar'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'PSV: Ajax-transfer van Bergwijn is onbespreekbaar'

De Telegraaf bericht dinsdagochtend dat Ajax aan een spectaculaire transfer van PSV'er Steven Bergwijn werkt. De Amsterdammers, die hoogstwaarschijnlijk woensdag landskampioen worden, zouden de sterspeler van de Eindhovenaren willen overnemen. Bergwijns zaakwaarnemer Fulco van Kooperen bevestigt dit in de krant: "Ik kan niet ontkennen dat Stevie tussen Marc Overmars en mij ter sprake is gekomen." PSV reageert nu op het bericht en zegt dat een eventuele transfer naar de concurrent "onbespreekbaar" is.

Niet onwelwillend

De Telegraaf schrijft dat Ajax al met het management van de 21-jarige Steven Bergwijn heeft gesproken. De PSV'er en voormalig jeugdspeler van Ajax staat volgens de krant niet onwelwillend tegenover een terugkeer. Alleen zou Bergwijn pas na de laatste wedstrijd van het seizoen knopen willen doorhakken over zijn toekomst.

Flinke transfersom

Ajax is niet de enige club die Bergwijn wil hebben. Naast de Amsterdammers zouden ook een aantal buitenlandse clubs zoals Manchester United, Borussia Dortmund en Internazionale hun pijlen op Bergwijn hebben gericht. Een mogelijke transfer zal Ajax heel wat geld gaan kosten, want PSV gaat een van zijn topspelers niet voor een paar euro verkopen aan de rivaal. Volgens De Telegraaf zou zijn waarde rond de 34 miljoen euro moeten liggen met daar bovenop nog een paar miljoen extra aan Ajax-tax, omdat het een directe concurrent is.

Onbespreekbaar

De supertransfer klinkt te mooi om waar te zijn en is dat volgens de Eindhovenaren ook. Een zegsman van PSV laat in een reactie aan Voetbal International en het Eindhovens Dagblad weten dat een vertrek van Bergwijn naar Ajax onbespreekbaar is: "Wij hebben niets gehoord van Ajax of de zaakwaarnemer hierover. Een transfer naar Ajax is voor ons onbespreekbaar." Ook PSV-trainer Mark van Bommel ziet een transfer naar Ajax niet gebeuren: "Misschien wel een buitenlandse transfer, maar niet binnenlands."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanvaring

Voor Steven Bergwijn is Ajax geen onbekende club. Hij speelde tot Onder 14 voor Ajax, maar besloot toen om te veranderen van club. De aanleiding zou een aanvaring tussen zijn trainer en zijn vader geweest zijn. Daar vertelt hij ook over in de FunX-serie Het Pleintje Van.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie