Sport

Ajax viert alvast feest bij Johan Cruijff ArenA

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax viert alvast feest bij Johan Cruijff ArenA

Bij de Johan Cruijff ArenA vieren Ajax-fans alvast het kampioenschap met de voetballers. In de Instagram Stories van Ajax is te zien hoe ze allemaal losgaan bij het stadion. Ajax won zondagmiddag van FC Utrecht en zag PSV uit bij AZ verliezen. Hierdoor is het verschil in punten gestegen tot drie, met nog een wedstrijd te gaan. Officieel is Ajax nog geen landskampioen, maar de kans is zeer klein dat PSV nog kampioen gaat worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In theorie

Er is nog een theoretische kans dat PSV landskampioen kan worden. Dat kan als Ajax de laatste wedstrijd van het seizoen verliest en de Eindhovenaren met een enorm verschil winnen. Het verschil in doelsaldo tussen beide clubs is veertien doelpunten. De kans dat de Eindhovenaren dat in de laatste wedstrijd wegwerken, is zeer klein. Daarom zijn de Ajacieden bij het stadion alvast begonnen met het vieren van een feestje met hun helden.

Huldiging Ajax op Museumplein

Als Ajax woensdagavond kampioen wordt, dan vindt de huldiging op donderdag om 16:00 uur plaats op het Museumplein. De gemeente begint maandag al aan de voorbereidingen.

Ster advertentie
Ster advertentie