FunX

Woordvoerder familie Nouri: "Dat Ajax zulke fouten heeft gemaakt, is moeilijk te verteren"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Woordvoerder familie Nouri: "Dat Ajax zulke fouten heeft gemaakt, is moeilijk te verteren"

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Abdelhak Nouri in elkaar zakte op het voetbalveld. Vanmorgen werd via een persbericht namens de familie bekend dat de familie Nouri naar de arbitragecommissie van de KNVB stapt Ze willen dat Ajax zichzelf aansprakelijk stelt voor de hersenschade die Nouri heeft opgelopen. De club weigert dit. "Onbegrijpelijk", vindt Khalid Kasem, de woordvoerder van de familie Nouri, dat. Hij doet zijn verhaal bij Morad & Shay.

Fouten

Khalid legt uit waarom de familie Ajax aansprakelijk stelt: "Er zijn zulke grote fouten gemaakt, dat het niet anders kan dan dat we Ajax gevraagd hebben om hun fouten te erkennen." Wat de fouten dan precies zijn? Volgens de familie en hun advocaat heeft de club niet volgens de duidelijke richtlijnen van de UEFA en de FIFA gehandeld.

Reanimeren

"Als er een speler neerstort zonder dat er een overtreding gemaakt wordt, moet je gelijk uitgaan van problemen aan het hart en hem reanimeren." Dat hebben de medici echter niet gedaan. Pas na ruim een minuut werd er een AED-apparaat neergezet, maar deze is uiteindelijk niet gebruikt. Dat het voorval misschien een andere afloop had kunnen hebben als de staff anders gehandeld had, is voor de familie moeilijk te verteren. "Er zijn zulke fundamentele fouten gemaakt. De familie is overtuigd dat de schade anders niet zo erg was geweest."

Onbegrijpelijk

Ajax houdt vol dat ze vinden dat ze adequaat gehandeld hebben. Ze vinden niet dat de club aansprakelijk kan zijn voor de hersenschade. Khalid begrijpt daar niks van: "Zeker niet als je kijkt naar de relatie die Abdelhak met Ajax had." Aangezien beide partijen hun conclusies trekken uit dezelfde beelden is het raar dat ze een ander oordeel hebben.

"Ze zeggen alleen dat ze niet aansprakelijk zijn, maar geven geen onderbouwing."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorkomen

Abdelhak zal de rest van zijn leven intensieve hulp nodig hebben. Khalid vertelt dat Nouri volgens de artsen nooit meer voor zichzelf zal kunnen zorgen. De familie hoopt dat Ajax aansprakelijk gesteld wordt, zodat clubs de nodige maatregelen treffen en dit soort vreselijke incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Ster advertentie
Ster advertentie