Sport

Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk en stapt naar arbitragecommissie KNVB

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk en stapt naar arbitragecommissie KNVB

De familie van Abdelhak Nouri stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB. In een persbericht namens de familie staat dat Ajax weigert om elke aansprakelijkheid te aanvaarden voor de hersenschade die de voetballer heeft opgelopen.

Intensief onderzoek

In het persbericht van advocaat Khalid Kasem staat dat de familie er na een intensief onderzoek inmiddels van overtuigd is dat Nouri op het veld in Oostenrijk niet de juiste zorg heeft gekregen: "Niet alleen leeft de familie nu bijna een jaar met de ernstige gevolgen van de collaps van Abdelhak, zij moeten nu ook leven met de wetenschap dat deze gevolgen hoogstwaarschijnlijk hadden kunnen worden voorkomen indien op de juist een adequate wijze zou zijn ingegrepen."

"Afwijzing Ajax"

De familie heeft geprobeerd om Ajax tot een oplossing te komen waarin de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid door Ajax zou worden erkend, maar blijkbaar is dat niet gelukt: "Helaas heeft Ajax iedere aansprakelijkheid van de hand gewezen en stellen zij zich op het standpunt dat de verleende zorg wel toereikend en adequaat is geweest." Volgens de advocaat van de familie is ieder overleg hierna zinloos, omdat de "erkenning van verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid" voor het leed dat Nouri is aangedaan, juist een belangrijke voorwaarde is voor de familie.

Geen mededelingen meer

De familie wacht de procedure voor de arbitragecommissie van de KNVB af. In de tussentijd zullen ze geen mededelingen meer doen. De media wordt ook verzocht om geen contact met de familie op te nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie