Up 2 Date

Vader van Nouri: "De genezing gaat druppeltje voor druppeltje"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vader van Nouri: "De genezing gaat druppeltje voor druppeltje"

Het is ongeveer vijf maanden geleden sinds Abdelhak Nouri in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd. Later bleek dat hij blijvende hersenschade had, wat als een klap in het gezicht kwam van de voetbalwereld. Nu, een paar maanden verder, ademt de middenvelder zelfstandig en gaat zijn revalidatie 'druppeltje voor druppeltje'. Dit meldt zijn vader in een openhartig gesprek met de Telegraaf.

steun

Voor Mohammed Nouri is het nog steeds moeilijk om over zijn zoon te praten. Hij heeft nooit zo'n zware periode meegemaakt. "Het is moeilijk, maar we doen ons best." Hij bedankt daarbij iedereen die hem en zijn familie steunt en vraagt aan iedereen om te blijven bidden.

REVALIDATIE

De revalidatie verloopt met babystapjes, maar toont enige vooruitgang. In het revalidatiecentrum in Tilburg voerden de artsen een proef uit om te testen welke prikkels de Ajax-speler nog krijgt. "Het toetsenbord dat Abdelhak kreeg, weerde hij af," vertelt zijn vader. Vervolgens zag Mohammed hoe zijn zoon een bal in zijn handen kreeg en het met een glimlach tegen zijn borst drukte.

Ster advertentie
Ster advertentie