OMG

Koning Willem-Alexander vliegt Feyenoord-fans naar Praag

foto: YouTube: RTV Rijnmond
  1. Newschevron right
  2. Koning Willem-Alexander vliegt Feyenoord-fans naar Praag

Een groep Feyenoord-fans heeft vandaag een bijzondere vlucht gehad. Niemand minder dan koning Willem-Alexander was aanwezig in de cockpit van het toestel. De KLM-vlucht vertrok vanaf Amsterdam richting Praag. Daar speelt Feyenoord morgen een wedstrijd in de UEFA Conference League. De koning staat bekend als Ajax-fan en kon het tijdens de vlucht niet laten om grapjes te maken via de intercom.

Mooi

De reizigers hadden in het vliegtuig pas door dat ze mede door koning Willem-Alexander naar Praag werden gevlogen. Een supporter vertelt aan RTV Rijnmond dat hij een foto van de koning in de cockpit wist te maken.

''Ik vind het wel mooi'', zegt hij. ''Ik weet dat hij een Ajax-fan is, maar zijn vrouw is voor Feyenoord. Dat compenseert dan weer.'' Een gesprek met de koning zat er helaas niet in. ''Ik kon niet dichtbij komen, want er zat een beveiliger bij'', vertelt de supporter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koning Willem-Alexander vliegt Feyenoord supporters naar Praag: "Hij zwaaide naar ons vanuit de cockpit"

Niks te klagen

Sander nam tijdens de radio-uitzending telefonisch contact op met Wesley, die ook aan boord was tijdens de vlucht. Wesley vertelt dat een andere passagier vertelde dat de koning als co-piloot aanwezig was in het vliegtuig. ''Toen wilden we kijken of we een foto met hem konden scoren. Dat lukte helaas niet. Uiteindelijk zijn we doorgelopen en zagen we hem echt zitten in de cockpit. Dat was wel echt lachen!''

De koning leek het ook naar zijn zin te hebben. ''Hij zwaaide een paar keer en moest lachen'', vertelt Wesley. ''Hij heeft keurig gevlogen. Goede landing, heel stabiel. Niks te klagen.'' Een vriend van Wesley heeft het moment gefilmd en op Twitter gepost.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Privékwestie

Het is niet helemaal duidelijk waarom de koning aanwezig was in de cockpit van het toestel. Uit een reactie van de Rijksvoorlichtingsdienst blijkt dat het in ieder geval om persoonlijke redenen gaat.

''Het gastvliegerschap van de koning voor KLM betreft een privékwestie. De Rijksvoorlichtingsdienst geeft daarover geen verdere informatie'', laat men tegenover het Algemeen Dagblad weten.

Ster advertentie
Ster advertentie