Sport

Schreuder heeft spijt van afscheid Blind: "Had naar hem toe moeten gaan"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Schreuder heeft spijt van afscheid Blind: "Had naar hem toe moeten gaan"

Alfred Schreuder heeft er spijt van dat hij geen afscheid heeft genomen van Daley Blind. Dat vertelt de trainer van Ajax in gesprek met De Telegraaf. Schreuder en Blind lagen met elkaar in de clinch en dat leidde ertoe dat de verdediger, die in totaal 333 wedstrijden speelde voor de Amsterdammers, met de club overeenkwam om zijn contract te laten ontbinden. Toen Blind naar De Toekomst kwam om afscheid te nemen van zijn teamgenoten liet Schreuder het moment aan zich voorbij gaan om de speler te bedanken voor zijn bewezen diensten.

'Naar hem toe moeten gaan'

Schreuder is achteraf gezien niet blij met hoe het afscheid van Blind is verlopen. "Ik neem het mezelf kwalijk dat ik op De Toekomst niet naar beneden ben gegaan toen Daley daar was om gedag te zeggen", aldus de Ajax-trainer, die eerder al liet weten dat hij Blind niet meer had gesproken sinds de wedstrijd tegen FC Emmen (3-3) op 12 november, een week voor het WK.

Volgens Schreuder was het onduidelijk wanneer Blind precies afscheid zou nemen van zijn ploeggenoten. "We zaten in een vergadering en wisten op dat moment niet zeker of hij kwam", vertelt hij. "Vervolgens was hij er wel. Als ik dan kritisch op mezelf ben, had ik zeker naar hem toe moeten gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet welkom

De band tussen Schreuder en Blind was op zijn zachtst gezegd niet goed. De trainer zette Blind de laatste wedstrijden voor de winterstop steeds vaker niet in de basisopstelling. Dat zorgde voor frictie tussen de twee. Wat er precies is gebeurd achter de schermen is niet helemaal duidelijk. "Voor mij is dit afgesloten. De club en Daley hebben het opgelost", aldus Schreuder, die verder bevestigt dat Blind niet meer welkom was op het trainingsveld.

Opvallende overstap

Na zijn vertrek bij Ajax maakte Blind een opvallende overstap naar de Duitse topclub Bayern München. Daar tekende hij een contract tot het einde van het seizoen. Dat het niet boterde met zijn trainer bij Ajax steekt de verdediger niet onder stoelen of banken. Als we hem mogen geloven, is er meer gebeurd dan de buitenwereld weet. "Ik zal later zeker nog mijn kant van het verhaal vertellen", aldus Blind tegen de NOS.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spannende week

Het is een spannende week voor Schreuder en Ajax. De trainer heeft al vijf eredivisie-wedstrijden op rij niet gewonnen en bereidt zich momenteel met zijn team voor op de Klassieker tegen koploper Feyenoord. De Amsterdammers zullen in een kolkende Kuip moeten zien te voorkomen dat hun aartsrivaal het gat vergroot naar acht punten.

Ster advertentie
Ster advertentie