Sport

Daley Blind verrast met overstap naar Bayern München

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Daley Blind verrast met overstap naar Bayern München

Daley Blind heeft iedereen verrast met zijn aanstaande overstap. De Nederlands international gaat namelijk bij de Duitse topclub Bayern München aan de slag. Dat meldt De Telegraaf. Hij tekent een contract voor een half seizoen met de optie voor nog een jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verrassende stap

Vorige week maakte Blind zijn vertrek bij Ajax wereldkundig. Zijn contract werd door de Amsterdamse club ontbonden en dus was hij vrij om te gaan waar hij wilde. Toch had waarschijnlijk niemand verwacht dat Blind bij de absolute topclub Bayern München zou gaan spelen. Bij Ajax waren fans bijvoorbeeld bijna wekelijks kritisch op Blind, die het niveau niet meer aan zou kunnen omdat hij te oud zou zijn.

Win-winsituatie

Hoewel weinig mensen de transfer hebben zien aankomen, is het voor zowel Bayern München als Blind een win-winsituatie. De Duitse topclub zat namelijk met een probleem op de linksbackpositie, waar Theo Hernandez op het WK in Qatar zijn kruisband afscheurde. Eerder liet Bayern echter al weten dat het niet het geld had om in de winter miljoenen euro's te investeren. Daarom is de transfervrije Blind waarschijnlijk in beeld gekomen.

Voor Blind, die eerder ook al voor Manchester United speelde, betekent de overstap naar zo'n grote club een kroon op zijn carrière. Ook kan hij wellicht een lange neus trekken naar Ajax en trainer Alfred Schreuder, die Blind in de afgelopen maanden niet meer leken te waarderen.

Ster advertentie
Ster advertentie