Sport

Oudste profvoetballer ooit (55) maakt transfer naar Portugal

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Oudste profvoetballer ooit (55) maakt transfer naar Portugal

Een bijzonder avontuur voor de oudste profvoetballer ooit: de 55-jarige Kazuyoshi Miura maakt tot het einde van het seizoen de overstap naar de Portugese voetbalclub UD Oliveirense. Met de transfer krijgt de uitzonderlijke voetballoopbaan van de Japanner een bijzondere wending. Miura gaat op zijn oude dag namelijk voor de derde keer een Europees avontuur aan.

King Kazu

Miura kwam de afgelopen jaren meerdere malen in het nieuws, omdat hij steeds zijn contract verlengde bij de Japanse voetbalclub Yokohoma FC. Daarmee bleef 's werelds oudste professionele voetbalspeler actief op de velden. Zijn carrière werd de laatste jaren dan ook door veel voetbalfans op de voet gevolgd. Het is namelijk niet zo dat King Kazu alleen maar de bank warm houdt.

De Japanner kwam afgelopen jaar nog in achttien wedstrijden in actie, waarin hij twee doelpunten scoorde. Dat deed hij op huurbasis voor Suzuka PG. Zijn laatste duel speelde hij op 20 november.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Europees avontuur

Met zijn stap naar Oliveirense gaat Miura voor de derde keer een Europees avontuur aan. De spits was in het seizoen 1994/1995 op de Italiaanse voetbalvelden te bewonderen toen hij uitkwam voor Genoa. Een aantal jaar later, in 1999, speelde hij een half jaar op huurbasis voor Dinamo Zagreb.

Interlandcarrière

Los van zijn lange carrière staat King Kazu in Japan ook bekend om zijn goede statistieken wat betreft zijn interlands. De aanvaller kwam voor zijn land uit in 89 wedstrijden waarin hij 55 doelpunten maakte. Dat is gemiddeld meer dan een doelpunt per twee wedstrijden. Het enige 'smetje' op zijn carrière is dat hij nooit een WK gespeeld heeft. Miura werd in 1998 buiten de WK-selectie gelaten voor het eindtoernooi in Frankrijk. De Japanse bondscoach wilde verjongen en vond de toen 31-jarige aanvaller te oud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie