Up 2 Date

Oudste persoon ter wereld overleden op 118-jarige leeftijd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Oudste persoon ter wereld overleden op 118-jarige leeftijd

De Franse non Lucile Randon, die voor zover bekend sinds april 2021 de oudste persoon ter wereld was, is in de nacht van maandag op dinsdag in haar slaap overleden. Dit gebeurde in het bejaardentehuis waar ze verbleef, in het Zuid-Franse Toulon, meldt burgemeester van de stad Hubert Falco op Facebook.

Bevrijding

"Ze stierf vannacht om 02.00 uur. Er heerst een grote droefheid, maar ze wilde het. Het was haar verlangen om zich bij haar geliefde broer te voegen. Het is voor haar een bevrijding", aldus een woordvoerder van het bejaardentehuis waar Lucile Randon verbleef. De Française was blind, slechthorend en rolstoelgebonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zuster André

Lucile Randon werd op 11 februari 1904 in de Franse stad Alès geboren. In haar jonge jaren was ze werkzaam als lerares. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zorgde Randon voor weeskinderen en ouderen in een ziekenhuis in de stad Vichy. Hierna trad ze toe tot de zogeheten katholieke orde, waarna ze door het leven ging als zuster André. De jaren erop werkte ze als gouvernante en missionaris, voordat ze op 75-jarige leeftijd met pensioen ging.

Oudste persoon ter wereld

Nadat de Japanse Kane Tanaka vorig jaar april op 119-jarige leeftijd overleed, werd zuster André aangemerkt als de oudste persoon ter wereld. Een jaar daarvoor kwam ze nog op het nieuws omdat ze corona had opgelopen. Haar leeftijd had echter geen invloed op haar conditie, want ze vertelde destijds aan de Britse krant The Guardian dat 'ze niet eens merkte dat ze het had'.

Met het overlijden van de zuster is de 115-jarige Maria Branyas Morera, afkomstig uit Spanje, nu de oudste persoon ter wereld.

Ster advertentie
Ster advertentie