Sport

Braziliaanse voetballegende Pelé overleden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Braziliaanse voetballegende Pelé overleden

Edson Arantes do Nascimento, of in de volksmond: Pelé, is op 82-jarige leeftijd overleden. Het ging al langer niet goed met de gezondheid van de Braziliaanse voetballegende.

'Rust zacht'

De dochter van Pelé deelt het nieuws via een emotioneel bericht op Instagram. "Alles wat we zijn is dankzij jou. We houden oneindig veel van je. Rust zacht", schrijft Kely Nascimento. Pelé werd sinds de zomer van vorig jaar behandeld aan darmkanker. In september werd een tumor uit zijn dikke darm verwijderd. Een jaar later moest hij toch weer naar het ziekenhuis omdat de situatie in zijn darmen weer verergerde. Sindsdien kwam Pelé het ziekenhuis niet meer uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Legende

Pelé geldt als een van de grootste voetballers aller tijden. De Braziliaan won als enige speler in de geschiedenis drie keer het WK. In 1958 was hij als 17-jarige maar liefst zes keer trefzeker op het WK, dat uiteindelijk ook gewonnen werd.

Pelé kwam voornamelijk uit voor de Braziliaanse club Santos. Aan het eind van zijn carrière kwam hij nog twee jaar uit voor het Amerikaanse New York Cosmos. In totaal maakte hij maar liefst 1.281 goals in 1.363 duels.

Ster advertentie
Ster advertentie