Sport

Virgil van Dijk heeft gemiste WK-penalty verwerkt: "Heb niet kunnen slapen"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Virgil van Dijk heeft gemiste WK-penalty verwerkt: "Heb niet kunnen slapen"

Virgil van Dijk heeft zich over zijn gemiste strafschop tegen Argentinië tijdens het WK in Qatar heen gezet. Dat liet de Oranje-international weten aan Viaplay na de wedstrijd Liverpool - Aston Villa.

'We waren heel dichtbij'

Van Dijk zegt dat het zeker twee dagen heeft geduurd voordat hij "de gemiste penalty was kwijtgeraakt". "Na de wedstrijd heb ik niet kunnen slapen", aldus de Liverpool-verdediger. "Dat lijkt me heel logisch. We waren heel dichtbij na een 0-2-achterstand. Helaas miste ik een belangrijke penalty en waren we uitgeschakeld. Dat deed heel veel pijn. De avond, nacht en dag erna waren heel zwaar."

'Genoten van mijn gezin'

De 31-jarige profvoetballer vertelt dat zijn gezin een grote rol heeft gespeeld in de verwerking van de gemiste strafschop. "Ik was volledig afgesloten van de voetbalwereld en heb genoten van mijn gezin. Dat is het allerbelangrijkste in het leven. Dat heeft me heel erg geholpen."

Wederom uitgeschakeld door Argentinië

Het Nederlands elftal werd ruim twee weken geleden door wereldkampioen Argentinië in de kwartfinales van het WK uitgeschakeld. Oranje leek kansloos te zijn tegen het Argentijns elftal, maar wist in de slotfase van de wedstrijd terug te komen van een 0-2 achterstand. Uiteindelijk wist Argentinië Nederland net als in 2012 te verslaan tijdens een penaltyreeks (4-3).

Ster advertentie
Ster advertentie