Sport

Cody Gakpo vertrekt van PSV naar Liverpool in 'recordtransfer'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Cody Gakpo vertrekt van PSV naar Liverpool in 'recordtransfer'

Cody Gakpo neemt afscheid van PSV. De 23-jarige voetballer vertrekt namelijk per direct naar Engeland om zijn transfer naar Liverpool FC af te ronden. Zo is te lezen in een verklaring van PSV.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Recordtransfer

De club uit Eindhoven en Liverpool hebben op Tweede Kerstdag een akkoord bereikt over de transfer van Gakpo. Hoewel beide clubs geen mededelingen over de transfersom doen, laat algemeen directeur Marcel Brands wel weten dat het om een 'recordtransfer voor PSV' gaat. Volgens de BBC gaat het om een bedrag rond de 50 miljoen euro.

Het oude record stond op de naam van Hirving Lozano. Hij vertrok in de zomer van 2019 voor 45 miljoen euro naar SSC Napoli.

WK

Cody Gakpo was een van de uitblinkers van het Nederlands Elftal op het afgelopen WK. De aanvaller, die tot nu toe in totaal veertien wedstrijden voor Oranje speelde, maakte drie doelpunten op het toernooi in Qatar. De aanvaller werd daardoor een gewilde speler op de transfermarkt. Hoewel er sprake was dat hij naar Manchester United zou vertrekken, is het toch Liverpool geworden.

Ster advertentie
Ster advertentie