Games & gadgets

De Japanse Hamako (90) is de oudste gamestreamer ter wereld

foto: Guinnes World Records
  1. Newschevron right
  2. De Japanse Hamako (90) is de oudste gamestreamer ter wereld

De Japanse Hamako Mori is geen gewone oma. Want waar de meesten je leren breien of uitdagen voor een potje kaarten, is Hamako fanatiek gamer en ready om je te verslaan op de PlayStation. De 90-jarige dame, die ook wel bekendstaat als Gamer Grandma, is nu door Guinness World Records tot oudste gamestreamer ter wereld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet alleen voor kids

Hamako begon 39 jaar geleden met gamen. Ze zag kinderen de spelletjes spelen en dat leek haar ook wel interessant. "Het is zonde dat alleen kinderen er plezier mee mogen lijken te hebben. Ik dacht dat m'n leven een stuk leuker zou zijn als ik het ook kon. Dus ik begon, maar eerst terwijl niemand keek." Nu is ze er zo gek op, dat ze andere ouderen ook aanraadt om te gaan gamen.

GTA

Hamako heeft een hele verzameling aan oude spelletjes, maar momenteel speelt ze het liefst op de PlayStation 4. Actiespelletjes zijn haar favoriet. "De action games van tegenwoordig zijn visueel zo spectaculair en ze gebruiken vaak acteurs voor de characters, dus ik ben er nu echt door geobsedeerd." Haar lievelingsspel is Grand Theft Auto V. "Het is alsof je een film kijkt! Ik vind het het leukst omdat het leeftijdsbeperkingen heeft, dus kinderen kunnen het niet spelen."

YouTube-kanaal

Omdat ze het plezier van haar dagelijkse game-sessies graag met andere wil delen, post Gamer Grandma video's op haar YouTube-kanaal. Inmiddels heeft ze daar al zo'n 325.000 abonnees verzameld. De lieve comments die ze onder haar video's krijgt, doen haar erg goed. "Iedereen is zo lief. Ze zeggen dat mijn video's ze hoop geven voor de toekomst. Dat zorgt ervoor dat ik nog meer video's wil maken."

Ster advertentie
Ster advertentie