Sport

Verdachte van overval op Dusan Tadic vrijgesproken van poging tot beroving

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte van overval op Dusan Tadic vrijgesproken van poging tot beroving

De rechtbank in Amsterdam heeft de 27-jarige Mohamed El K. vrijgesproken van poging tot beroving op Ajax-aanvoerder Dusan Tadic. De verdachte is wel veroordeeld tot een celstraf van zes maanden waarvan twee voorwaardelijk wegens geweldpleging. Dat meldt Het Parool.

Het incident

Het incident gebeurde in juli van vorig jaar. tadic raakte lichtgewond bij een overval in de buurt van zijn woning in Amsterdam. Volgens De Telegraaf hadden de overvallers het gemunt op het horloge van de Ajax-speler, maar Tadic slaagde erin te ontsnappen.

a een korte achtervolging volgde een handgemeen, waarbij Tadić zich wist te verdedigen en er in slaagde de helm te openen van een van zijn belagers om hem een klap te geven. De voetballer wist zich te ontworstelen aan de overvallers en een horecagelegenheid binnen te stappen, waar hulp werd ingeschakeld. De overvallers gingen er op een scooter vandoor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrijgesproken van beroving

Ondanks camerabeelden, waarop duidelijk te zien is hoe de twee gehelmde mannen op Tadic stonden te wachten om hem vervolgens te achtervolgen, vond de rechtbank het niet voldoende bewijs dat er sprake was van een roofoverval.

"Het kennelijke opwachten en achtervolgen is onvoldoende om aan te nemen dat die gedragingen tot doel hadden geld of goederen afhandig te maken", luidt het oordeel. "De rechtbank zal verdachte daarom vrijspreken van de poging tot diefstal met geweld, dan wel de poging tot afpersing."

Ster advertentie
Ster advertentie