Sport

Verkrachtingsaanklachten tegen Mason Greenwood ingetrokken

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Verkrachtingsaanklachten tegen Mason Greenwood ingetrokken

De Engelse voetballer Mason Greenwood wordt niet langer vervolgd voor mishandeling en verkrachting. Alle aanklachten tegen de 21-jarige aanvaller van Manchester United zijn ingetrokken. Dat heeft de politie van Manchester vandaag bevestigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opgepakt

Greenwood werd een jaar geleden opgepakt op verdenking van het mishandelen en verkrachten van zijn toenmalige vriendin Harriet Robson. Zij deelde op Instagram foto's van haar verwondingen samen met een audiofragment waarin te horen was hoe de voetballer haar dwingt om seks met hem te hebben. Later kwamen er nog verdenkingen van aanranding en het uiten van doodsbedreigingen bij.

Niet meer vervolgd

In de zaak schijnt nu nieuw bewijs te zijn opgedoken. Daarnaast hebben de kroongetuigen hun verklaringen ingetrokken, waardoor de zaak stop is gezet en Greenwood niet langer wordt vervolgd. "Wij verzekeren dat deze beslissing niet lichtvaardig is genomen. Ondanks de belangstelling van de media en het publiek voor deze zaak, hebben we besloten om er verder niet op in te gaan", aldus politiechef Michaela Kerr in een verklaring op Twitter.

'Blijf je melden'

De aanklachten tegen Greenwood waren de afgelopen periode al afgezwakt van verkrachting tot poging tot verkrachting en mishandeling. "Ik wil echter van deze gelegenheid gebruikmaken om de inzet van de Greater Manchester Police voor beschuldigingen van geweld tegen vrouwen en meisjes te benadrukken", aldus Kerr in haar statement.

Ze geeft aan dat een toenemend aantal agenten getraind wordt op dit gebied. "Als je het gevoel hebt dat je een slachtoffer bent of zou kunnen zijn, laat deze zaak je er dan alsjeblieft niet van weerhouden om om hulp te vragen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geschorst

Greenwood werd na zijn arrestatie vorig jaar meteen geschorst bij United. Ook raakte hij zijn contract met Nike kwijt en werd hij verwijderd uit FIFA 22. Zijn club heeft nog niet gereageerd op de nieuwste ontwikkelingen. Ook Harriet Robson heeft voor zover bekend nog niet gereageerd.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie