Sport

Manchester United-speler Greenwood opgepakt op verdenking van verkrachting

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Manchester United-speler Greenwood opgepakt op verdenking van verkrachting

Manchester United-speler Mason Greenwood is gistermiddag aangehouden op verdenking van verkrachting en geweld tegen zijn vriendin. De twintigjarige aanvaller zit momenteel vast voor verhoor.

Seksueel misbruik en huiselijk geweld

Greenwoods partner, Harriet Robson, beschuldigde hem afgelopen zondag van seksueel misbruik en huiselijk geweld. Via haar Instagram Stories deelde ze beelden van haar verwondingen en een geluidsfragment waarin te horen is dat de voetballer haar dwingt om seks met hem te hebben. Robson verwijderde kort daarna de berichten, maar inmiddels werden ze al massaal gedeeld op sociale media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie van Manchester United

Manchester United heeft in een statement aan Engelse media laten weten dat ze op de hoogte zijn van de beelden en beschuldigingen die op sociale media rondgaan. "We geven verder geen commentaar totdat de feiten zijn vastgesteld. Manchester United keurt geen enkele vorm van geweld goed." Nadat Greenwood werd gearresteerd kwam de clubleiding met een gewijzigde statement waarin ze aangeven dat Greenwood "tot nader order niet terugkeert om te trainen of wedstrijden te spelen".

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie