Sport

Voetballer Rai Vloet geschorst na nieuwe informatie dodelijk ongeluk

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voetballer Rai Vloet geschorst na nieuwe informatie dodelijk ongeluk

Voetballer Rai Vloet is door zijn club Heracles Almelo geschorst na nieuwe informatie over het dodelijk ongeval van november vorig jaar. Vloet zou gelogen hebben over de omstandigheden van het ernstige verkeersongeluk waarbij een jongetje van vier jaar om het leven kwam.

'Absoluut onacceptabel'

"In de weken en maanden na het ongeluk verklaarde Vloet tegenover ons meerdere malen dat hij niet harder had gereden dan de toegestane maximumsnelheid van 130 kilometer per uur, en niet meer had gedronken dan twee alcoholische dranken", laat de Almelose club weten in een verklaring. "Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet die nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beide zijn absoluut onacceptabel."

Volgens De Telegraaf, die het proces-verbaal heeft ingezien, reed Vloet maar liefst 203 kilometer per uur en had hij een promillage van 1,18 (waar maximaal 0,5 is toegestaan voor ervaren bestuurders).

Vorige week nog op het veld

De 26-jarige Vloet botste in november in de buurt van Hoofddorp op een auto met daarin een man, een vrouw en twee kinderen. Een van de kinderen, een jongetje van vier, kwam daarbij om het leven.

Heracles Almelo wekte eerder verbazing op door Vloet vorige week te laten meespelen in de uitwedstrijd tegen NEC. Fans van de club wachtten de spelersbus zelfs op om verhaal te halen. Nu geeft de club toe dat Vloet nooit opgesteld had mogen worden. "Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden gekregen, hadden wij vanzelfsprekend - in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen - onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen", aldus Rob Touissant, algemeen directeur bij Heracles.

Ster advertentie
Ster advertentie